Goede resultaten jonge paarden wedstrijden

Afgelopen weekend vonden er diverse wedstrijden plaats die uitgeschreven waren voor jonge dressuurpaarden.

In Haaksbergen vond tijdens de Zilveren Ster de jaarlijkse talentenrubriek voor 3, 4, 5 en 6 jarige dressuurpaarden plaats. In de grootste rubriek van deze dag, die van de 4 jarigen, wist George Clooney dochter Lemora H, beslag te leggen op de tweede plaats. Lemora H, elite,  werd door JWH Huurneman uit Groenlo gefokt uit de Zhivago dochter Gitana La Promesa en is in eigendom van S. Horstik uit Varsselder en werd gereden door haar dochter L. Roeterink.

Tijdens de Pavo in Berlicum kwamen zoveel paarden aan de start dat een dubbel jurycorps de beoordeling van alle paarden op zich nam. Bij de vierjarigen was er een absolute topscore van 86 punten voor Layla (Glamourdale uit Zhakira ster voorl. keur van Rousseau, fokker H. van den Bogaard uit Aarle Rixtel). Ze werd voorgesteld door Jamy Ummels. “Dit is een merrie met een sterk gemaakt model, ze is mooi naar boven toe gebouwd. Ze heeft een hele zuivere stap met veel souplesse in het lichaam. Ze draaft ook met veel souplesse, daarin gaat ze ook makkelijk opzij voor het been en toont ze veel balans. De galop is heel mooi bergop, ze toont een heel mooi silhouet en heeft geen snelheid nodig. Ze pakt veel bodem en maakt de sprong heel goed af. Daarnaast werd deze merrie keurig voorgesteld.”

De Negro-dochter Linskymorijke (uit Evymorijke elite sport-dr ibop-dr D-OC van Krack C, fokker fam. Schellekens uit Schijndel) werd met 83 punten vierde. Ze werd voorgesteld door Mariëlle Spieringhs. “Een hele stoere merrie, een heel gretig paard met veel inzet en go. De draf kenmerkt zich omdat ze heel constant, taktmatig en zuiver blijft in alle wendingen, verruimingen en met het wijken. Het is een hele actieve merrie die ook in galop een mooie houding heeft, daarin zou ze de sprong nog iets meer af mogen maken. We hebben een heel sympathiek beeld gezien.”

Nog drie paarden kregen exact 80 punten, een van hen is de Glamourdale-dochter La Luce (uit Honeymoon elite ibop-dr PROK van Voice, fokker W. van Buggenum uit Nederweert), voorgesteld door Curro Benitez Sanchez. “Deze merrie heeft heel veel tritt in de benen. Het is een hele elegante merrie en ze is heel lichtvoetig.” Ook Leriana (Giovanni uit Eriana elite ibop-dr PROK van Jazz, fokker J. Penninx uit Beek en Donk) liep naar 80 punten. Deze merrie werd gereden door Benthe-Sophie Broeren. “Dit is een sympathiek paard. Vooral de takt en de cadans in draf valt op. Daarnaast heeft de merrie een hele functionele galop. Het beeld is heel vriendelijk met een mooie aanleuning.”

Fieke Houwen stelde Glamourdale-dochter Lodine A (uit Godine ster van Apache, fokker J.A.M. Althuyzen uit Sint Anthonis) voor, die eveneens 80 punten kreeg. “Deze merrie is aansprekend, heeft een goede houding en beweegt lichtvoetig.”