Glamourdale hengst

Topresultaat bij IBOP Barsingerhorn

In het Noord-Hollandse Barsingerhorn scoorden merries van Wim van der Linde en De Debbehoeve opvallend. De NMK-merrie Mission van de Debbehoeve scoorden 86 punten en Kristal Lady Texel 82,5. 

De driejarige Mission van de Debbehoeve (Glamourdale uit de Lichte Tour-merrie Catosion elite IBOP-dres sport-dres PROK van Sir Donnerhall) werd gefokt door Gerard Koks van De Debbehoeve uit Warmenhuizen en werd vandaag direct elite. “Echt een heel goed paard, die zich al heel goed liet rijden, zeker voor een driejarige. Ze beweegt met veel zelfhouding, expressie en beentechniek. Voor haar draf hebben we een 9 kunnen geven en ook in de galop is het beeld mooi bergopwaarts en heeft ze een goede techniek. Daarbij toonde de Glamourdale-dochter hele goede overgangen”, licht inspecteur Marcel Beukers toe.

Van der Linde’s zelfgefokte Kristal Lady Texel (Everdale uit Lady Texel elite sport-dres pref prest d-oc van Farmer) verdiende het elitepredicaat met 82.5 punten. Vorig jaar won deze merrie de Noord-Holland Cup. “Deze merrie beweegt met veel tritt in de benen en liet hele goede overgangen zien. Ze stapt met opvallend veel lichaamsgebruik, kan goed schakelen in galop en laat zich heel goed rijden en bewerken.”

Bron: KWPN