Kjento levert meeste KWPN veulens 2020, Glamourdale op plek 4

Het KWPN heeft vandaag de cijfers bekend gemaakt van het aantal geboren veulens in 2020. Nieuw in deze lijst en ruim aan kop gaat de zwarte blikvanger Kjento, v. Negro x Jazz gefokt door de fam. Van Os uit Sprang Capelle. Kjento liet onlangs zijn Grand Prix aanleg zien tijdens de KWPN Hengstenkeuring en wist de rubriek voor vijfjarigen op zijn naam te schrijven met 90 punten. Dit was tevens de hoogste dagscore van alle rubrieken.

De Grand Prix hengst Glamourdale, Lord Leatherdale x Negro gefokt door dhr. J.W. Rodenburg uit Kouderkerk a.d. IJssel, KWPN paard van het jaar 2020 en Wereldkampioen bij de 7 jarige dressuurpaarden staat in deze lijst op een 4e plaats.

Opvallend is de invloed van Negro in de top 4, want ook bij de nummer 3 in de lijst, Jameson RS2 v. Zack x Negro, komt hij in de pedigree voor.

Foto: Kjento