Bijzonder weekend ligt achter ons.

Het afgelopen weekend stond compleet in het teken van de internationale start van het concoursseizoen in Hagen am Teutoborger Wald. Na alle Covid maatregelen en de uitbraak van het Rhino virus was dit de eerste gelegenheid voor vele ruiters en amazones om op concours te gaan. Op de indrukwekkende terreinen van de fam. Kasselmann werd een CDI georganiseerd. In de wandelgangen werd dit al de “Olympische Spelen” in Hagen genoemd, gezien de namen die er op de startlijst staan.

Onze stalamazone Charlotte Fry nam deel aan deze wedstrijd met Everdale en Glamourdale.

Everdale mocht het spits afbijten in de Grand Prix die gold als kwalificatie voor de Kur. Doordat het de eerste keer was na lange tijd miste misschien de routine een klein beetje maar nagenoeg foutloos kon Lottie de zwarte parel door de baan sturen. Uiteindelijk kwam er een zeer verdiende 73,804% op het scorebord wat uiteindelijk de vijfde plaats opleverde.

Hierna mocht Glamourdale zijn internationale debuut maken in de Grand Prix die telde als kwalificatie voor de Special. Deze special telt ook als team wedstrijd tijdens de Olympische Spelen en dus was de concurrentie groot. In de tweede Grand Prix van zijn leven wisten Glamourdale en Lottie een super proef neer te zetten. Hoogtepunten waren uiteraard de uitgestrekte draf en de galop. Maar ook liet het duo zien dat alle oefeningen met de hoogste graad van verzameling geen enkel probleem zijn. Uiteindelijk werd dit debuut beoordeeld met een score van 74,456% wat goed was voor de zevende plek.

Zaterdag was het de dag van de special en de kur op muziek. Als eerste stond de GP special op het programma waar Glamourdale al vroeg in de rubriek van start mochten gaan. Dat deze proef hem misschien nog wel beter ligt dan de reguliere proef bleek uit de score van 76,404% en een uiteindelijke vijfde plaats. Kortom een zeer geslaagde uitvoering van zijn allereerste Grand Prix Special!

Later op de avond mocht Everdale aantreden in de kur op muziek. Onder het sfeervolle kunstlicht was Everdale op zijn best en liep een kur uit het boekje! Op de goed passende muziek toonde het duo het ene hoogtepunt na het andere wat uiteindelijk resulteerde in een dikke 81,770% wat ook een nieuwe persoonlijk record betekende voor Everdale en Lottie.

 

Foto: Petra Kerschbaum