Everdale bezorgt het KWPN na 21 jaar eindelijk weer een Olympische medaille voor een gekeurde hengst.

Het was in 1996 dat de KWPN gekeurde hengst Weyden, onder Sven Rothenberger twee bronzen medailles behaalde tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. Vervolgens waren het de Olympische Spelen van 2000 in Sydney waar de KWPN hengst Ferro onder het zadel van Coby van Baalen een zilveren teammedaille veroverde.

Nu, 21 jaar later, is het de KWPN gekeurde hengst Everdale (v. Lord Leatherdale x Negro, fokker P. Kluitmans uit Tilburg) die onder de 25-jarige Engelse amazone Charlotte Fry, tijdens de Olympische Spelen in Tokyo een geweldige bronzen teammedaille behaalde.

Eigenaar Van Olst Horses is trots op de prestaties van Everdale en Charlotte Fry. Everdale maakte in Tokyo zijn verwachtingen helemaal waar. Hij was als driejarige de “verrichtingstopper” en won als vierjarige de Pavo Cup.

Ook is Van Olst Horses trots op haar hengsten Lord Leatherdale en de preferente Negro. De Olympische medaille van Everdale is een ultieme bevestiging van de fokkerijfilosofie en is een uitzonderlijke stimulans en een bron van inspiratie om de ingeslagen weg voort te zetten.

Maar Van Olst Horses kende nog meer mooie momenten tijdens “Tokyo 2020”.

Het eigen fokproduct Elegance (v. Negro x Reina v. Monaco fokker Van Olst Horses) presteerde zeer goed onder Beatriz Ferrer Salat.

Ook de in eigendom van Van Olst Horses zijnde Fendi T (v. Negro x Sursela v. Lester, fokker W. Timmers uit Volkel) presteerde goed onder Severo Jurado Lopez. Zowel Fendi T als Elegance zaten in het Spaanse team dat op een 7de plaats eindigde, kort achter het als 6e geplaatste Zweedse team.

Ook was het in Tokyo genieten van Bufranco (v. Negro x Franka v. Zevenster, fokker fam Kroot uit Haghorst). Bufranco is door Van Olst Horses als 5-jarige naar de Deense Charlotte Heering verkocht. Deze combinatie liet in Tokyo een supervorm zien en was de meereizende reserve van het Deense team.