8 Kjento en Glamourdale veulens naar de NVK

De lijst met veulens die uitgenodigd zijn voor de Nationale Veulen Keuring is bekend. Onder deze veulens zijn 8 veulens die afstammen van Kjento en Glamourdale:

Riverdale NA

Op de eerste veulenkeuring in Belgie werd de Glamourdale x Don Schufro zoon Riverdale NA gefokt door H.A. Abels uit Rillaar tot kampioen gekroond. Het jurycommentaar luidde: “Een ruim voldoende ontwikkeld veulen met een aansprekende voorhand. Hij draaft met veel allure en beentechniek en maakt van nature veel houding. Hij vertrekt iedere keer weer hetzelfde. Wij nodigen dit veulen met veel plezier uit voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo.”

Rosanieta MCB

De aansprekende kampioen van de tweede Belgische veulenkeuring is Kjento-dochter Rosanieta MCB (uit Harry’s Girl v. Lord of Loxley). “Dit is een veulen met een mooie uitstraling, front en een sterke bovenlijn”, licht Floor Dröge toe. In beweging zien we bij dit veulen een hele goede takt, iedere pas is hetzelfde en ze is heel mooi taktvast. In galop heeft ze veel balans en een goede ruimte. Daarnaast beschikt dit veulen over een goede stap.”

Risamante MCB

De reservekampioen van de belgische veulenkeuring is eveneens een merrieveulen: Risamante MCB (Glamourdale uit Isamante elite D-OC v. Wynton). “Dit is een goed ontwikkeld, langgelijnd veulen met veel rasuitstraling. Als dit veulen gaat bewegen dan zien we heel veel houding, veel lossigheid en een goede beentechniek. Zowel in draf als in galop laat ze zien goed te kunnen schakelen. Het fundament is correct gesteld”.

Red Heat

De veulenkampioen van Flevoland is een Kjento gefokt uit een Uphill moeder door Teun Hassink. Samen met zijn kleindochter besloot hij naar de keuring te gaan en niet voor niets! “Een heel aansprekend veulen met een goed bespierde voorhand en een mooie lichaamshouding. Stappen doet hij krachtig. In draf vallen de afdruk en het schakelvermogen heel positief op. Ook galopperen doet hij met een fijne afdruk en veel sprong”.

R-Valentin

Op de zeer drukke Centrale Keuring van Noord Brabant werd de Kjento-zoon R-Valentin (uit de NMK-kampioene Terlia keur IBOP-dres pref van Krack C, fokker I.P.S. Horse Group uit Elshout) tweede bij de hengstveulens. “Deze zoon van Terlia is begin juni geboren en heeft heel veel uitstraling. Hij heeft een mooie voorhand en goede bespiering. Hij kan goed stappen, heeft een extra galop en toonde in de eerste ronde veel techniek en bergopwaartse tendens in draf.”

Ruby Rouge Bek

Vierde bij de merrieveulens in Noord Brabant werd Ruby Rouge Bek (Glamourdale uit Moulin Rouge elite IBOP-dres D-OC van Bojengel, fokker Stal de Bekelaar uit Kessel) van mede-fokker R.H.J. Janssen uit Angeren. “Ook dit rassige veulen heeft een mooie voorhand, goede schoft- en schouderpartij en hard fundament. Ze beweegt met goede tact en veel souplesse”.

Racoon

In Zeeland was de Kjento-zoon Racoon (uit Luna elite EPTM-dr PROK D-OC van Governor) direct al het meest opvallende veulen. Juryvoorzitter Floor Dröge, die de veulens beoordeelde samen met Marian Dorresteijn, was onder de indruk: “Een goed ontwikkeld veulen, hoogbenig met veel uitstraling. Hij heeft een goede lengte in zijn lichaam en drie uitstekende basisgangen met veel kwaliteit. Hij toont daarin veel houding en een goede bewegingsafloop.” Hij is gefokt door L. Verschueren uit Hoek en mede-geregistreerde is Trainingsstal Witte Scholten VOF Gorinchem.

Raronette KS

De in Drenthe als vierde geëindigde Raronette KS stamt af van Kjento x Gribaldi en is gefokt door G. Koers uit Gees en D.H. Smit uit Gees. Dit veulen zal haar opwachting maken tijdens de Van Olst Sales Online veulenveiling die eindigt op 9 augustus om 20.00 uur.

Bent u ook op zoek naar een bijzonder veulen? Bekijk de collectie en registreer gratis op  www.vanolstsales.online