Terugblik op het WK Jonge Dressuurpaarden

Vorige week vond het WK Jonge Dressuurpaarden plaats in Verden. Charlotte Fry stelde hier de 6 jarige zwarte hengst Kjento voor, en hoe! Inmiddels zijn Kjento en Lottie weer thuis, tijd om terug te blikken op deze uiterst succesvolle en bijzondere week.

Op woensdag 25 augustus stond het eerste onderdeel voor de zesjarige dressuurpaarden op het programma: de kwalificatie proef voor de grote finale die op zaterdag verreden zou gaan worden. Kjento en Lottie verkeerden in topvorm. Met een hele dikke score van 94% wisten ze de eerste proef te winnen. De juryleden waren onder de indruk van de fantastische zwarte hengst (fokker AJ van Os uit Sprang Capelle). Eigenlijk was de proef één groot hoogtepunt. Volledig geconcentreerd liep Kjento door de moeilijke proef heen en het leek het duo ogenschijnlijk geen enkele moeite te kosten. Lottie en Kjento ontvingen de ultieme 10 voor zowel de draf als de galop. Daarnaast was er een 9,5 voor de ‘submisson’ en ook voor ‘perspective’ scoorde de combinatie een 9,5. Voor de stap was er een 8, wat resulteerde in de winst.

Op zaterdag was het tijd voor de grote finale. Kjento en Lottie kwamen als laatste combinatie de baan binnen. Hier wist het duo alle verwachtingen waar te maken. Wederom een fantastische proef met vele hoogtepunten. De jury had weinig tijd nodig om de cijfers bekend te maken: maar liefst 4 keer de ultieme 10 kon genoteerd worden op de scorelijst van deze absolute krachtpatser. Met een totaal percentage van 96% waren Lottie en Kjento de absolute favoriet van de jury, en ook van het publiek! Lottie en Kjento Wereldkampioen bij de zesjarige dressuurpaarden in het Duitse Verden!

We willen alle trouwe volgers bedanken voor de vele berichten en felicitaties!

 

Bekijk hier de video van de finale proef