Negro aan kop HorseTelex Wereldranking!

Sinds de komst van de HorseTelex Results Ranking (2015) heeft er nog maar één keer een KWPN-hengst bovenaan gestaan. Op de wereldranking over 2020 nam Johnson de toppositie in. Nu staat Gertjan van Olsts Negro (Ferro x Variant) aan kop. En hij dankt die positie ook voor een groot deel aan Van Olst persoonlijk: veel van de kinderen die punten op de ranking verzamelden voor hun vader hebben een link met Van Olst.

Kastel’s Nintendo (mv. Monaco) van Charlotte Jorst was als jong paard in eigendom van Van Olst en werd opgeleid door Anne van Olst en hetzelfde geldt voor Charlotte Heerings Bufranco (Negro x Zevenster en diens broer Alfranco van Sarah Higgins. Severo Jurado Lopez’ Olympiade-paard Fendi T (Negro x Lester) is nog van Van Olst en Beatrice Ferrer-Salats Tokio-paard Elegance (Negro x Monaco) werd gefokt door Van Olst.

In totaal liepen er het afgelopen jaar (september 2020 – september 2021) 19 Negro’s in de international dressuursport. Daarnaast verzamelden 21 kleinkinderen punten (die voor de helft worden toegekend) voor hun grootvader, daaronder Van Olsts Grand Prix-hengsten Chippendale (Lord Leatherdale x Negro), Everdale (Lord Leatherdale x Negro) die met Charlotte Fry teambrons won in Tokio en Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro), die dit jaar op indrukwekkende wijze debuteerde in de internationale Grand Prix.

Lees volgende week meer over de opmars van Negro op de ranking en de successen van Gertjan van Olst dit seizoen in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

Foto: Negro en wereldkampioen Kjento