Anouk Ivits zeer succesvol met de merrie Iris (v. Lord Leatherdale)

Afgelopen weekend bracht Anouk Ivits haar merrie Iris uit op de Subtop wedstrijd in Schijndel. De combinatie wist de Lichte Tour rubriek op naam te schrijven met 68.80%. Ook de Inter I proef wonnen ze met een mooi percentage van 69.338%!

De merrie Iris is gefokt door Gertjan van Olst, en komt uit een interessante moederlijn. Iris stamt af van de uiterst succesvolle combinatie Lord Leatherdale x Negro. Haar moeder is de Elite Prok Ibop merrie Eternal Flame (Negro x Monaco, ET). Eternal Flame is een volle zus van Elegance (Negro x Monaco, ET). Elegance was succesvol op de Olympische Spelen in Tokyo en wordt gereden door Beatriz Ferrer-Salat.

Anouk en Iris hebben samen al vele successen behaald. Ze waren in de basissport al uiterst succesvol, en dit zetten ze inmiddels voort in de Subtop. Zo won de combinatie begin oktober de Inter I op Geldrop Hippique met 72.35%. Ook wonnen ze afgelopen augustus zilver op het NK Lichte Tour.

Foto: Lord Leatherdale & Charlotte Fry