Van Olst Sales 2021 online veiling van gereden paarden

Nog 9 dagen, en dan start de Van Olst Sales 2021 online veiling van gereden paarden!

Een prachtige collectie bestaande uit 18 hoogwaardige, moderne jonge dressuurpaarden, grotendeels afstammend van Van Olst hengsten en zorgvuldig getraind door het team van Van Olst Horses in Nederland, wordt te koop aangeboden.

De veiling begint op 29 oktober 2021 om 12.00 uur en sluit op 1 november 2021 om 20.00 uur.

De veilingcollectie omvat 3-jarige jonge gereden paarden, aparte 4- en 5-jarigen onder het zadel en een 7-jarige die op Prix St Georges niveau is afgericht met talent voor piaffe en passage. Voor ieders wensen is er in deze collectie wel een kwalitatief dressuurpaard te vinden.

We lichten enkele paarden voor u uit:

  • Jack – Negro x Flemmingh x Landetto – Ruin

Het oudste paard in deze veiling is Negro zoon Jack. Zoals bij vele nakomelingen van Negro komen de echte talenten naar boven tijdens het verzamelde werk. Deze 7 jarige ruin heeft dan ook geen probleem met de hoogste vorm van verzameling. De passage is als een klok en ook de piaffe is in goede kwaliteit aanwezig.

De moeder van Jack liep zelf op Z1 niveau en ze is ook de moeder van de volle broer van Jack, Esplendido AZ die op Lichte Tour niveau loopt.

  • Guinness – Glamourdale x Johnson x Haarlem – Hengst

Guinness is een bij het NRPS goedgekeurde hengst die afstamt van de Wereldkampioen Glamourdale. Glamourdale is inmiddels zeer succesvol in de internationale Grand Prix en er lijkt nog veel meer in het vat te zitten. Ook grootvader Johnson kwam uit op het hoogste niveau onder Hans Peter Minderhoud.

Guinness lijkt onder het zadel een veelbelovend talent, het begin van de verzameling is gemaakt en dit pakt hij bijzonder goed op.

In 2021 wist Guinness zich te plaatsen voor de halve finale van de Pavo Cup met onder andere een 9 voor de draf en een 8,5 voor de galop.

  • Noire NA – Painted Black x Lord Leatherdale x Negro – Merrie

Noire NA is een afstamming van Painted Black. Moeder is de merrie Izzy Lady NA die afstamt van de zeer succesvolle combinatie Lord Leatherdale en Negro. Deze combinatie zien we ook terug bij de Olympische hengst Everdale, Wereldkampioen Glamourdale en de Grand Prix hengst Chippendale. De Negro dochter Milady, de overgrootmoeder van Noire NA, is een volle zus van het Grand Prix dressuurpaard Bailey die zeer succesvol is onder het zadel van Maxime van der Vlist.

Uiteraard is het mogelijk deze paarden te bezichtigen en te rijden voordat u een bod uitbrengt. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Van Olst.

Alle paarden zijn volledig door de dierenarts gecontroleerd. Heeft u interesse in een van de paarden uit de Van Olst Sales Online collectie en wilt u de röntgenfoto’s met het klinische rapport ontvangen, stuur dan een e-mail met de naam van het paard en uw gegevens naar: info@vanolstsales.online.

Ga voor meer informatie over de complete collectie naar https://www.vanolstsales.online/