Evegro verkocht aan Lotje Schoots

Onlangs heeft Lotje Schoots de zwarte hengst Evegro gekocht.
Evegro is een 7 jarige hengst die als driejarige bij het NRPS is goedgekeurd en later dat jaar ook in Finland is goedgekeurd. Als 5 jarige is hij terug gekomen bij Van Olst Horses waarna de verdere opleiding door oa Charlotte Fry verzorgt is.

De vader van Evegro is de Olympische hengst Everdale. Zijn moeder, Fresia, is een dochter van de welbekende Negro gefokt uit de Monaco merrie Reina. Fresia is niet alleen de moeder van deze Evegro, maar ook de moeder van de eveneens bij het NRPS gekeurde Irvin v. Inspire en ook van de NRPS gekeurde Everest v. Especial. Everest won onlangs de rubriek KWPN Young Dressage Talents voor driejarigen tijdens indoor Oosteind met oa een 10 voor zijn galop. Ook van de gastjury ontving deze opvallende schimmel een 10.

Maar dit is nog niet alles wat er uit deze directe moederlijn komt: Grootmoeder Reina is namelijk ook de moeder van het Olympische dressuurpaard Elegance v. Negro gereden door Beatriz Ferer Salat die een vaste waarde zijn voor het Spaanse dressuurteam.

We feliciteren Lotje hierbij van harte met Evegro en wensen hen heel veel succes in de toekomst!