85,5 voor Glamourdale-dochter in IBOP Tolbert

Met 85,5 punten was de NMK-merrie Netina (v.Glamourdale) de grote uitschieter vandaag in de IBOP in Tolbert. In totaal slaagden 12 dressuurmerries voor deze aanlegtest.

Afgeloper zomer deed Netina (Glamourdale uit Jetina van Dream Boy, fokker J.A.M. Hurkmans uit Veghel) van Dirk Jan Mekkes en Van Olst Horses al goede zaken aan de hand. Op de stamboekkeuring werd ze ster met 80/85, en na een goed optreden op de Centrale Keuring volgde een uitnodiging voor de NMK. Met een 9 voor de stap en vijfmaal een 8,5 kwam ze onder het zadel uit op 85,5 punten in de IBOP. “Dit is een jeugdige merrie met veel bloed en looplust. Ze beweegt met heel veel beentechniek en is heel lichtvoetig. In stap heeft ze veel schoudervrijheid, is ze heel los in het lichaam en ruim. In draf en galop vallen haar goede techniek, afdruk en talent om te verkorten en verruimen positief op. Het is een heel fijne merrie met drie goede gangen en duidelijke natuurlijke aanleg”, licht inspecteur Bart Henstra toe. Dankzij dit optreden is Netina nu definitief elite.

Bron KWPN