The London International Horse Show 2021

De weken voor Kerst staan traditiegetrouw in het teken van de London International Horse Show. Dit jaar gehouden op een andere locatie door een verbouwing in ‘Olympia’.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om Xcel net zo in de kerstsfeer te brengen als andere jaren en dit is gelukt.

Samen met Dark Legend en groom Steven Caley is Charlotte Fry naar London afgereisd om deel te nemen aan dit concours in haar “eigen” Groot Brittanie. Donderdagochtend werd de korte Grand Prix gereden waarbij 15 combinaties aan de start kwamen. Dark Legend liep 1 van zijn beste proeven van het seizoen met helaas een kleine miscommunicatie op de AC lijn. Dark Legend dacht dat hij klaar was na de piaffe, maar moest door de nieuwe proef, nog een keer in passage verder. Moeiteloos kon Lottie dit herstellen met een topscore van 74,526% als resultaat.

Later op de dag was er een grote verrassing voor Lottie. Aangezien ‘London’ het laatste concours van het jaar is in Engeland wordt er op dit concours vaak van de gelegenheid gebruik gemaakt om verschillende prijzen uit te reiken. Zo wordt er ieder jaar de “Raymond Brooks Memorial Trophy Award” uitgereikt aan de ruiter of amazone van 25 jaar of jonger die het meeste potentie voor toekomstig succes in het afgelopen jaar heeft laten zien in de disciplines dressuur, springen en eventing. Vele inmiddels beroemde ruiters gingen haar al voor, zoals Charlotte Dujardin, Scott Brash en Ben Maher.

Vrijdag stond in het teken van de Freestyle. Op de tonen van “Let me take you dancing” danste het paar zeer harmonieus door de arena. Dark Legend stond aan, had er zin en deed ontzettend zijn best. Met een topscore van 81,945% wist het duo onder luid gejuich van het massaal toegestroomde publiek de arena te verlaten. In de eindstand moesten ze alleen Charlotte Dujardin voor zich laten en konden dit bijzondere concours dus afsluiten met een zeer mooie tweede plaats in de Kür op muziek.

Foto: Jon Stroud