2 nieuwe NRPS hengsten

De hengsten Everest en Den Hout zijn nu definitief goedgekeurd voor het NRPS. Na het verrichtingsonderzoek, wat plaats vindt onder de eigen ruiter door middel van drie beoordelingsmomenten kregen beide hengsten mooie cijferlijsten.

Den Hout, Diamond x Tolando fokker WF Meijerink uit Stieltjeskanaal, is een complete hengst met een goed dressuurmodel en een goede instelling. De stap is zuiver en goed, de draf actief met veel beentechniek en de galop is bergop met veel sprong aldus de jury. Met een totaal van 80 punten werd hij ingeschreven.

Everest, Especial x Negro is gefokt door Van Olst Horses zelf uit de prestatie en lichte tour merrie Reina. Eerder won hij al de KWPN Young Dressage Talent voor driejarige paarden tijdens Indoor Oosteind. Ook hij kon de jury bekoren: Everest is een zeer compleet dressuurpaard en heeft als hengst veel uitstraling. Hij heeft veel werklust en een zeer goede instelling. De stap is zuiver en goed van regelmaat, de draf is krachtig, goed van ruimte met een actief ondertredend achterbeen en de galop bergop, gedragen en goed van ruimte. Volgens de testamazone geeft hij een super goed gevoel, is heel bewerkbaar en heeft veel lossigheid. Met name het schakelvermogen en de aanleg tot sluiten zijn opvallend te noemen.

Everest werd goedgekeurd met een totaal van 84,7 punten.

Foto: Everest