NMK-merrie en driejarige IBOP-topper Netina verkocht

De elite merrie Netina (v. Glamourdale) is verkocht aan Sonnenberg Farm USA en Stal Laarakkers.
Netina was in eigendom van Van Olst Horses en Derk Jan Mekkes. Zij behaalde in 2021 het sterpredicaat met 80/85 punten en mocht vervolgens deelnemen aan het NMK. Met een negen voor de stap en vijfmaal een 8,5 kwam ze uit op 85,5 punten voor de IBOP. Het commentaar van KWPN jurylid Bart Henstra luidde als volgt: “Dit is een jeugdige merrie met veel bloed en looplust. Ze beweegt met heel veel beentechniek en is lichtvoetig. In stap heeft ze veel schoudervrijheid, is ze heel los in het lichaam en ruim. In draf en galop vallen haar goede techniek, afdruk en talent om te verkorten en te verruimen positief op. Het is een hele fijne merrie met drie goede gangen en een duidelijke natuurlijke aanleg.” Met dit optreden werd Netina definitief elite. Vai Bruntink zal de opleiding van Netina verder voor haar rekening nemen. De planning is dat Netina en Vai gaan starten in de PAVO Cup.