Team GB wint zilver in Herning!

De Wereldruiterspelen zijn gisteren in Herning (Denemarken) gestart met de Grand Prix dressuur. Charlotte Fry en Glamourdale, fokker fam. Rodenburg uit Ouderkerk a.d. Amstel,  komen hier aan de start. Deze  Grand Prix proef wordt gereden als landenproef waarin Lottie uitkomt voor Groot Brittanie. De beste 30 combinaties uit deze proef zullen aan de start komen in de Grand Prix Special op maandag waar de eerste individuele medailles te verdelen zijn.

Op zaterdag kwamen Gareth Hughes en Richard Davison namens Team GB al aan de start en konden een goede basis neerzetten voor het team. Zondag was het eerst de beurt aan Charlotte Dujardin met Imothep. Bijzonder is dat deze Imhotep een zoon is van onze hengst Everdale!

Als laatste starter voor team GB kwam Lottie in de ring met Glamourdale. De stoere zwarte kwam imponerend de ring in, stond stil als een standbeeld en vertrok als een koning om te beginnen aan zijn proef. Hoogtepunten in zijn proef waren oa de uitgestrekte draf en passage. Tienen werden er gegeven voor de wissels om de twee, de uitgestrekte galop maar ook voor de laatste lijn in de proef waar de piaffe en passage getoond werden. Uiteindelijk kwam de score op 80,838! Wederom een nieuw persoonlijk record voor Charlotte Fry en Glamourdale en voor het eerst een score over de magische 80%!

En toen begon het wachten op de andere landen. Denemarken en Duitsland zijn de landen die ook om de medailles strijden. Denemarken, die als favoriet begon aan dit kampioenschap werd 1e, Groot Brittanie werd 2e en Duitsland 3e.

In de einduitslag werd Lottie 2e!!

Foto: Jon Strout