The day after!

Superlatieven schieten tekort voor de zeer imponerende Glamourdale (Lord Leatherdale uit Thuja pref van Negro) die zich vanavond onder Charlotte Fry opnieuw van zijn beste kant liet zien. Met een verschil van zo’n 1,2% was het goud voor de KWPN-hengst, de eindscore was 82.508%.

Sky is the limit
Ze kan het nog steeds niet geloven, maar de 26-jarige Charlotte Fry is zojuist toch echt wereldkampioen geworden. “Toen hij zes was zat ik voor het eerst op hem. Ik had nog nooit op zo’n paard gezeten, de sky voelde toen al echt als the limit en dat doet het nog steeds. Als zevenjarige won hij goud op het WK, dat was al fantastisch. Toen al wist ik dat hij een echte showbink was, hij vindt alle aandacht geweldig. Daarna zijn we naar de Grand Prix gaan werken en hij blijft maar beter en sterker worden. Hij is echt een paard uit duizenden, en ik kijk zo uit naar de toekomst. Dit is pas zijn eerste kampioenschap en er is nog steeds zo veel te verbeteren. Als je erover nadenkt is het bijna een beetje eng, dat een paard dat zo fantastisch is potentie heeft voor nóg meer.”

Dinsdag is een rustdag waarna op woensdag de afsluitende Kur op Muziek zal worden verreden. Lottie zal haar nieuwe Kur “Best of Britain” gaan rijden waarbij de grootste hits uit de Britse geschiedenis samenkomen tot een waanzinnige choreografie.

Hieronder een overzicht van foto’s van dit geweldige moment en de winnende proef is hier terug te kijken: https://youtu.be/W-Im49hWbSk

foto’s: Jon Stroud, Lilly Forado, EQWO.net, Digishots