Everdale zonen scoren

Meer en meer nakomelingen van Everdale breken door op het internationale niveau. Tijdens het concours in Le Mans wist W-Horseland Inverness onder het zadel van Brecht D’Hoore een tweede plaats te bemachtigen in de Lichte Tour met een score van 70,088%. Voor hen was het niet het eerste internationale concours maar de KWPN gekeurde hengst is inmiddels wel meer en meer bevestigd op dit niveau.

Wel een internationaal debuut was er voor Kingsdale. Deze zoon van Everdale is door Van Olst Horses gefokt uit de Negro x Monaco merrie Eternal Flame die hierdoor ook het prestatie predicaat heeft behaald. Kingsdale wist in de Prix st. Georges een score te behalen van 68,618% en een 10e plek.

In de daaropvolgende Intermediare I proef was er nu een zeer verdiende eerste plaats voor Brecht en W-Horseland Inverness, nu met een score van maar liefst 75,040%!. Kingsdale, wederom gereden door Marieke Ponzo Dieu – De Pundert, wist in deze proef beslag te leggen op de vierde plaats met een score van 71,525!

Maar ook in Denemarken was er een Everdale zoon die een rubriek wist te winnen. Tijdens de Deense Kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden wist Everian, mv Hochadel, onder het zadel van Anna Kasprzak de inloopproef op Prix st. Georges niveau te winnen met een score van maar liefst 85,378%.
In de daaropvolgende finale proef wisten ze wederom als eerste te eindigen, dit keer met een score van 78,846%.

Foto: Inverness