Super Grand Prix debuut “Lars van de Hoenderheide”

Tijdens het CDI “Indoor Friesland” (14/15 oktober – Leeuwarden) wist de 11- jarige “Lars van de Hoenderheide”” (stalnaam “Lars”) onder Lottie Fry een geweldig internationaal debuut te maken op het hoogste niveau.
Met een mooie score van 70.61% een mooie zesde plaats sloot hij op vrijdag, naar tevredenheid, de “Grand Prix” af.
In de Kür op zaterdagavond deed “Lars” er een schepje bovenop, en kwam hij ondanks een paar grote fouten tot een prachtige score van 77.020% wat resulteerde in een derde plaats. Lars imponeerde in de Kür en toonde duidelijk zijn kwaliteiten en super ringmentaliteit.

“Lars van de Hoenderheide” is gefokt door Jan Sips uit Loenhout (België). Lars is een BWP geregistreerde zoon van de preferente Negro uit een dochter (Taaika) v. Lay Out (v. Larome) zijn grootmoeder is de merrie Gaskia (v.Romeo), die met Negro het internationale Grand Prix paard Taison (v.Negro) heeft gebracht. (Mette Rosenkrantz – USA).
“Lars van de Hoenderheide” heeft in België op Landelijk niveau (LRV) alle klassen succesvol doorlopen tot ZZ niveau en is in België enkele malen in de Prix St. Georg uitgebracht.

In januari 2021 is “Lars” verhuisd naar “Van Olst Horses” en vanaf dan opgeleid en gereden door Anne van Olst. Deze opleiding richting Grand Prix verliep voorspoedig.
Na de afgelopen Wereldspelen in Herning (DK), was de tijd rijp om “Lars” uit te gaan brengen op het hoogste niveau.
Lottie Fry heeft toen de teugels overgenomen en “Lars” is daarna eenmaal succesvol Nationaal (Velzen) in de Grand Prix uitgebracht. Dit debuut verliep zeer voorspoedig en er is besloten om Lars zijn eerste internationale start op het hoogste niveau tijdens “Indoor Friesland” te laten maken.

Dit internationale debuut was zeer succesvol, en smaakt naar meer.