KWPN Young Dressage Talents Oosteind

Zaterdag 5 november werd door het KWPN West Brabant een wedstrijd georganiseerd voor jonge dressuurpaarden in Oosteind: de KWPN Young Dressage Talents. Een goed georganiseerde wedstrijd waarbij de jonge paarden ervaring op kunnen doen in een prachtige ambiance. Bijkomend voordeel is dat het voor ons 15 minuten rijden is waardoor het mogelijk is om met meerder paarden deel te nemen.

Bij de vierjarige dressuurpaarden deden maar liefst 9 van onze paarden mee waarbij 6 van deze paarden bij de beste 8 van de dag behoorden. De beste drie paarden werden in de finale overgereden door de gastjury Jorinde Verwimp die deze rubriek jureerde samen met Danielle Heikoop.

Op een gedeelde achtste plek kwam Nacho Groll, de Everdale x Uptown die gefokt is door R. Enting uit dezelfde moeder als de KWPN hengst Inclusive. Nacho Groll werd gereden door onze stalamazone Phoebe Peters. Ook behaalde zij een gedeelde vijfde plek met Ninja D’Or en Supernatural. Ninja D’Or, v. Chippendale, is door Berry van der Hoorn en J. van Stokkom gefokt uit een Rousseau merrie en Supernatural is in eigendom van Phoebe Peters zelf. Heather Stack uit Groot Brittanie staat te boek als fokker van deze vos.
Dan op plek 3 was het wederom Phoebe Peters maar nu in het zadel van de winnaar bij de driejarigen van vorig jaar, Everest. Everest is door Van Olst Horses gefokt en heeft als vader Especial en dan de merrie Fresia v. Negro x Monaco.
Op de tweede plek Charlotte Fry die met de Everdale dochter Nova-Liz ook de hoogst geplaatste merrie was. Nova-Liz werd gefokt door dhr Van der Steen uit de Johnson merrie Frizzle Liz. De eerste plek in deze rubriek was ook voor Charlotte Fry maar nu met de KWPN hengst Nalegro. De zwarte krachtpatser wist tijdens deze eerste ronde zeer veel indruk te maken met zijn krachtige achterbeen en talent tot verzamelen. Zijn vader is de Grand Prix hengst Painted Black en zijn moeder is niemand minder dan de volle zus van het wereldberoemde dressuurpaard Valegro v. Negro x Gershwin. Fokker van deze hengst zijn de fam. Hanse en Van Olst Horses.

Jorinde Verwimp probeerde vervolgens de beste drie paarden uit en gaf nadien aan zeer onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de paarden en over de graad van africhting. Everest kreeg van haar 85 punten, Nova-Liz 90 punten en Nalegro 95 punten waardoor de eindstand in de rubriek niet meer veranderde.

Foto: Nalegro (DigiShots)