Lottie Fry en Glamourdale ‘on fire’ voor uitzinnig eigen publiek

Het Britse publiek ging zaterdagavond helemaal los toen hun eigen Charlotte Fry en de KWPN-hengst Glamourdale (Lord Leatherdale uit Thuja stb pref prest van Negro, fokker J.W. Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel) aan hun laatste piaffe-passage tour begonnen in de Kür op Muziek in Londen.

De wereldkampioenen van Herning deden er nog een schep boven op en dansten naar de overwinning in de wereldbekerwedstrijd met een persoonlijk record van 90.995%.

Het was voor het eerst dat Lottie Fry met haar gouden WK-paard Glamourdale op Britse bodem was. De hengst was in een bloedvorm, 22 tienen prijkten op het protocol. Veel van die tienen vielen in het artistieke gedeelte, maar ook voor de uitgestrekte galop (vijf keer), de tweeërs, het appuyement links, de uitgestrekte draf en het halthouden. Zeer verdient kwam de score uit op 90.995%, een persoonlijk record en een overtuigende overwinning.

Ongelooflijk publiek
“De steun van het publiek vanavond was ongelooflijk, en om dit geweldige jaar hier af te sluiten is geweldig! Het is bijna onmogelijk om 2022 samen te vatten – het is ongelooflijk geweest en naar Londen komen en optreden voor mijn thuispubliek is het beste gevoel en de beste manier om het jaar af te sluiten!”, aldus Fry.

Over het optreden van Glamourdale zei ze: “Ik had zo’n makkelijke, leuke rit. Hij is beter dan in Herning en we blijven verbeteren, dus ik kan niet wachten op de komende jaren. Parijs (Olympische Spelen 2024) is zeker het doel, en we zullen zien hoe het tot dan gaat”.