CDI Compiegne

Ook dit jaar is in het Franse Compiegne de start van de Nations Cup serie dressuur. Op de prachtige terreinen van de “Grand Parc Equestrian Arena” staat niet alleen de 5* landenwedstrijd op het programma maar bijvoorbeeld ook nog de 3* Grand Prix en de internationale Lichte Tour rubriek.
Lottie is naar Frankrijk afgereisd met Everdale, die die 5* zal lopen, Lars van de Hoenderheide die uitkomt in de 3* en Jackson die uit zal komen in de internationale lichte tour rubriek.

Op dag 1 was het Lars van de Hoenderheide die als eerste van het trio de baan mocht betreden. Als 1 na laatste starter in het grote veld wist de vosruin een zeer sterke indruk te maken. Met een praktisch foutloze proef wist het duo een score te behalen van 75,783% wat goed was voor de 1e plaats en een dik PR!

Aan het eind van de dag was het de beurt aan Jackson. De zoon van Everdale heeft een handvol internationale wedstrijden gelopen en Compiegne was zijn eerste buitenwedstrijd ooit. In de stromende regen begonnen Lottie en Jackson aan de proef. Ondanks dat het nog harder ging regenen bleef Jackson zeer geconcentreerd zijn werk doen en wisten ze een score te behalen 75,529% wat wederom een PR is!
In dezelfde rubriek wist de Everdale zoon Everian L gereden Anna Kasprzak beslag te leggen op de derde plek.

Foto: Lars van de Hoenderheide