De zaterdag in Compiegne

Na de klinkende overwinningen van Lars in de 3* Grand Prix en Jackson in de Prix St. George mocht Everdale zaterdag als eerste de baan in voor zijn Grand Prix proef in de 5* wedstrijd.
Everdale liep zijn laatste wedstrijd in Mechelen in December vorig jaar en Compiegne was dus het eerste (buiten) concours van dit jaar. Fris als altijd liep hij geroutineerd door de proef waarbij opviel dat het geheel nog weer ietsje meer gemak uitstraalde dan in Mechelen. De piaffe was bijvoorbeeld nog krachtiger, nog meer in het ritme en met nog meer balans, de wissels scoorden verschillende negens en ook voor de pirouettes konden negens worden genoteerd. De uiteindelijke score van het duo kwam uit op 77.413% en een tweede plaats.

Vervolgens was het de beurt aan Jackson om zijn opwachting te maken in de Intermediare I. De zoon van Everdale, die overigens door Van Olst Horses gefokt is uit de volle zus van het olympiade paard Elegance, kon het niveau van de eerste dag net niet helemaal vast houden. Een paar kleine foutjes drukten de score iets waardoor het totaal uitkwam op 72,382% wat nog steeds een hele goede score is. Met deze punten kwam het duo uiteindelijk op de derde plek terecht, op 0,3% achter de nummer 2 en 0,5% achter de nummer 1.
De eerste plek werd vandaag ingenomen door die andere zoon van Everdale in deze rubriek, Everian L gereden door Anna Kasprzak.

Op deze drukke dag voor Lottie stond ook nog de kur op muziek op het programma met Lars van de Hoenderheide. De vos met zijn opvallende brede bles lijkt geboren te zijn voor het hoogste niveau. Met alle gemak van de wereld schudt hij de ene na de andere oefening uit zijn mouw waarbij hij geen zwakke punten lijkt te hebben. Als je niet lager scoort dan een zeven en je hoogste punt een 9,5 is dan heb je geen zwakke punten. De score kwam uit op 81,210%, een zeer verdiende eerste plaats en dik 4% verschil met de nummer 2.

Foto: Everdale