Dag 3 Compiegne

Voor de paarden in de 5* rubriek in Compiegne werd op zondag de Grand Prix Special en de Kur op muziek verreden. Lottie koos ervoor om Everdale in de Kur op muziek uit te brengen.

Everdale, Lord Leatherdale x Negro gefokt door Piet Kluytmans uit Tilburg, stond er goed aan en liet zien waarom hij tot de top van de wereld behoort. Hij draaft met veel techniek en ruimte, piaffeert als een klokwerk, zijn passage is hoog van de grond met kracht en afdruk. De galop is ontzettend bergop en de pirouettes op een dubbeltje gedraaid, kortom alles wat een top dressuur paard nodig heeft. De score in de kur kwam uit op 85,675% wat wederom een verbetering was van zijn persoonlijk record!

Terugkijkend op drie dagen sport in Compiegne kunnen we niet meer dan tevreden zijn over de vorm van deze drie paarden: Lars die een PR loopt in zowel de Grand Prix als de Kur op muziek, Jackson die laat zien een echt toekomstpaard te zijn voor Lottie en ook een PR haalt in de Prix st. Georges en dan natuurlijk Everdale die nog steeds krachtiger en constanter wordt en ook een PR scoorde in de kur op muziek.