WK jonge dressuurpaarden 2023

Afgelopen weekend mochten Nalegro en Everest naar het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Dit prestigieuze evenement werd wederom georganiseerd in Ermelo en de creme de la creme van de jonge dressuurpaarden was hier aanwezig.
in de eerste ronde mocht Nalegro als eerste van deze twee vijfjarigen van start gaan. Nalegro, gereden door Lottie en gefokt door de fam. Hanse uit Burgh Haamstede en Van Olst Horses, liep een goede solide proef waarbij in de galop helaas wat spanning om de hoek kwam kijken. Met 8.26 punten eindigde ze uiteindelijk op de twaalfde plaats wat goed was voor direct plaatsing in de finale.
Als tweede mocht Everest in de baan verschijnen onder Phoebe Peters. Everest is door Van Olst Horses gefokt uit Fresia v. Negro en zijn vader is de schimmel Especial die een waanzinnig goed internationaal debuut maakte in de CDI Tour in Ermelo. Voor Phoebe Peters was het haar debuut in de internationale sport nadat ze bij de pony’s Europees kampioen is geworden. Everest liep met veel energie door de proef, liet zijn goede kwaliteiten zien en maakte indruk op de jury. Zijn puntentotaal kwam uit op 8,02 wat een 15e plek betekende en helaas niet rechtstreeks door naar de finale.
Voor de combinaties die niet rechtstreeks door waren naar de finale stond er op vrijdag een troostfinale op het programma waarbij de beste drie combinaties door mogen naar de finale op zaterdag. In ring 2 mochten Everest en Phoebe wederom hun kunnen tonen in deze troostfinale. Wederom liet hij zijn goede kwaliteiten zien maar helaas had hij ook twee kleine momenten waar zijn energie de overhand nam. Desalniettemin een bijzonder goede proef van deze jonge hengst die beloond werd met 78,2%.

Zaterdag was het dan de beurt aan Nalegro voor de finale bij de vijfjarigen. Hij leek beter op zijn gemak dan tijdens de eerste ronde en de kwaliteit straalde er vanaf! Met zijn kenmerkende krachtige achterbeen toonde hij wederom veel aanleg te hebben voor het zware werk. Een score van 79,6% was het resultaat.