Top lichte tour debut Kjento

De tweevoudig wereldkampioen Kjento (Negro x Jazz) fokker fam. van Os uit Sprang Capelle, heeft gisteren zijn debuut gemaakt in de reguliere sport. Dat debuut maakte de achtjarige KWPN-hengst op de Subtopwedstrijd in Delft. Amazone Charlotte Fry stuurde Kjento door zijn allereerste Prix St. Georges naar de fraaie score van 76,692%. Naast een afgetekende overwinning bemachtigde het duo daarmee ook een felbegeerd ticket voor de Prix St. Georges op Jumping Amsterdam.

Na het WK Jonge Paarden van 2022 in Ermelo was het weer de eerste keer in de ring voor Kjento. “Ik vond het heel spannend maar het ging heel erg goed. Kjento was geweldig”, looft Fry de hengst. “Kjento is een paard wat met veel plezier zijn werk doet, niet kijkerg is en het werk ook heel makkelijk doet. Echt een heel fijn paard om mee te werken!”

Met een score van 76,692% wisten ze deze rubriek met overmacht te winnen. Op het protocol een hele rits 8-en, 8,5-en en zelfs negens voor het galopappuyement naar rechts met wissel, de wisselserie om de drie en de uitgestrekte galop. “Het ging heel goed alleen hadden we een klein dingetje in de eerste pirouette. Die had ik niet goed genoeg voorbereid en daardoor sloop er een klein foutje in”.