Nalegro wint ook derde wedstrijd van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

In de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur klasse M betekende de overwinning van Nalegro, afstammend uit de volle zus van Valegro, een hattrick. Alle drie de competitiewedstrijden vielen ten prooi aan de Painted Black-zoon en regerend wereldkampioene Charlotte Fry. Met onder andere een 9,5 en tweemaal een 9 kwam de score tot 89,6, zijn hoogste score tot nu toe.

De jurering lag in handen van Marian Dorresteijn en Monique Peutz.

Hattrick voor Nalegro
Nalegro (Painted Black uit Jalegrofleur ster pref PROK van Negro, fokker Joop Hanse uit Burgh-Haamstede) werd wederom geroemd om zijn kracht, power en afdruk. “De galop was echt een highlight vandaag, dit is een paard dat maar blijft komen vanuit het achterbeen met heel veel buiging in de gewrichten. Hij speelt met het galopwerk.” Voor zijn galop ontving de hengst dan ook een 9,5. Voor de harmonie en totaalindruk ontving de hengst een 9. “Hij loopt met veel gemak in alle drie de gangen door de oefeningen, laat zien schakelvermogen te hebben en blijft daarbij mooi op lengte. Hij heeft veel potentie voor de toekomst, wij denken dat dat helemaal goed zit.”

Nacho complementeerd top drie
Nacho eindige deze wedstrijd op een mooie derde plaats. Deze Negro-zoon (uit Benetton ster preferent D-OC van Krack C, fokker S. Maakenschijn) van Van Olst Horses werd eveneens voorgesteld door Charlotte Fry. “De galop was zijn positieve punt vandaag, heel krachtig en gedragen, met veel sprong. Hij is mooi en stil aan de aanleuning, wat hij erg goed liet zien vandaag was de eenvoudige wissel. Het is een paard met een heel krachtig achterbeen, veel gedragenheid en goed lichaamsgebruik”. Zijn totaalscore kwam op 83,6.


Bron: KWPN
Foto: Wilma Frentz