Van Olst Sales veulens laten van zich horen!

In het Coronajaar 2020 is Van Olst Sales begonnen met “The Foal Edition”. Een veiling voor veulens die allen afstammen van “Van Olst” hengsten. Nu, 4 jaar later kunnen we stellen dat er al enkele opvallende paarden zijn verkocht.

In het eerste jaar werden onder andere de IBOP toppers Pheilicity en Parton Dolly verkocht.
Phelicity is een dochter van Kjento uit een Desperado merrie en gefokt door Dhr Strik uit Brakel. Deze merrie wist voor haar IBOP een topscore te behalen van maar liefst 90 punten! Phelicity werd in de allereerste veiling verkocht.

In de tweede veulenveiling van 2020 werd de merrie Parton Dolly verkocht. Deze merrie stamt wederom af van Kjento maar nu uit een Son de Niro merrie die op haar beurt weer een dochter is van de beroemde UTV merrie Dolly. Dit maakt Parton Dolly zeer nauw verwant aan de recent goedgekeurde hengst Real Dream v. Dynamic Dream. Al deze paarden zijn gefokt door de Fam Pleijter uit Zalk. Parton Dolly kreeg maar liefst 89 punten voor haar IBOP.

Eerder dit jaar werd op de hengstenkeuring in Den Bosch Rumble VDK al uitgeroepen tot premie hengst.
Deze zoon van Lantanas is gefokt uit een merrie van Negro x Sandro Hit en als fokker staat te boek Dhr Vorselen uit Thorn.
Ook de naar Zweden verkochte Promes, Glamourdale x Jazz, gefokt door Dhr Kolbach uit Poederoijen is inmiddels goedgekeurd bij het NRPS.

De volgende veiling staat gepland van 19 tot en met 22 juli. Op 26 juni zal de videodag zijn. Door de grote interesse bij de fokkers voor deze veiling hebben we besloten om een tweede veiling te houden en wel van 6 tot en met 9 september. De videodag van deze veiling zal plaatsvinden op 30 juli. Door deze tweede veiling is het nog mogelijk om uw veulen op te geven voor beide veilingen. Dit kan via de website www.vanolstsales.online of via info@vanolstsales.online.