89 punten voor Dolly Parton in IBOP Sonnega

Het was weer eens een dochter van tweevoudig Wereldkampioen Kjento die de show stal vandaag op de IBOP. In Sonnega liep de vierjarige Parton Dolly naar de topscore van 89 punten.

Inspecteurs Wim Versteeg en Henk Dirksen kregen in Friesland zeven spring- en 16 dressuurpaarden te beoordelen. Daarvan slaagden er vijf respectievelijk 14. Zes daarvan behaalden minimaal 80 punten.

Direct elite
Uitschieter van de dag bleek de door Maatschap Pleyter uit Zalk gefokte Parton Dolly (Kjento uit Zelly elite EPTM-dres sport-dres pref D-OC van Son de Niro) van De Debbehoeve uit Warmenhuizen. Zij behaalde een 9,5 voor haar galop, 9’s voor de draf, houding&balans en aanleg, naast 8,5’en voor de overige onderdelen. Dat bracht haar op 89 punten en op de aansluitende stamboekkeuring werd ze met 80 punten voor exterieur en 90 punten voor beweging opgenomen in het stamboek en elite verklaard. “Echt een heel opvallend paard! Deze kleindochter van de bekende UTV-kampioene Dolly deed met haar verrichting haar sterke afkomst eer aan”, vertelt Wim Versteeg. “Ze stapt goed, met goede ruimte, lichaamsgebruik en gelatenheid. In draf valt ze op met haar bergopwaartse manier van bewegen, heeft ze een heel goed achterbeengebruik en goede schoudervrijheid. Haar galop is eveneens zeer aansprekend, daarin blinkt ze uit met haar kracht en balans. Een paard om van te genieten!”

Parton Dolly werd in 2020 verkocht tijdens de “Van Olst Sales Online”!