Jayson (v. Johnson) KWPN goedgekeurd

Vanaf nu gaat Jayson ook als KWPN-goedgekeurde hengst door het leven. De zoon van Johnson uit de Elite, Preferente, IBOP-dressuur merrie Zamora B gaat via de preferente Negro x Wisconsin x Amor x Pericles XX terug op de bekende Apollo-dochter ‘Karin’. Jayson was al bij het NRPS goedgekeurd. Nu komt daar het KWPN-dekbrevet bij na een prachtige eindscore van zijn kortlopende verrichtingsonderzoek.

Jayson werd geroemd om zijn werkwilligheid en zijn goede techniek. Voor zijn galop scoorde hij een 9.0 en ook zijn rijdbaarheid en instelling werd met een 9.0 gewaardeerd. In de draf en de galop vielen zijn goede achterbeengebruik en zijn goede beentechniek op.

Onderzoekrapport
Jayson is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst die veel werklust toont en beschikt over een zeer goede instelling. De hengst laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en wordt met veel lichaamsgebruik getoond. In draf beweegt Jayson met een goede beentechniek. De draf heeft een goede ruimte, veel gedragenheid en een achterbeen dat goed ondertreedt. De galop is zeer krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte. Jayson beweegt met veel souplesse, een goede houding en veel balans. Als dressuurpaard heeft Jayson veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Jayson hengst

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies
Jayson kan formaat, rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij alsmede kracht en gedragenheid in beweging.

Hij scoorde de volgende punten;

  • Stap: 8.5
  • Draf: 8.0
  • Galop: 9.0
  • Souplesse: 8.0
  • Houding/balans: 8.0
  • Rijdbaarheid/instelling: 9.0
  • Aanleg: 8.5

Jayson: Johnson x Negro x Wisconsin x Amor-Fokker; W.J.P.M. Verschuren, Heukelom