Jayson hengst

Jayson debuteert in Hengstencompetitie Kronenberg

Maandag 19 november was de start van de Hengstencompetitie dressuur 2018/2019 in Kronenberg. Jayson (Johnson x Negro) en Franka Loos lieten een prachtige proef zien die zeker niet overgewaardeerd werd.

Jayson ontving voor zijn stap een 8.5, maar kreeg voor zijn fantastische galop jammergenoeg net geen negen (ook 8.5). Dit cijfer had zeker niet misstaan als je ziet hoe eenvoudig Jayson naar voren en terug kan met een achterbeen dat altijd actief de juiste kant op blijft gaan. De overige cijfers op zijn protocol bestonden uit louter achten. Het gemak waarmee dit paard door de ring gaat en de instelling die hij in de baan laat zien beloven veel voor de toekomst. Deze kwaliteiten, gecombineerd met zijn ijzersterke pedigree, sterkt ons in ons vertrouwen voor de toekomst. Jayson kwam uiteindelijk op plaats 6 met 82 punten.

De Everdale-zonen Inclusive (mv.Uptown) en Inverness (mv.Johnson) lieten beiden zien over heel veel toekomstmogelijkheden te beschikken. Inclusive en Charlotte Fry bouwden nog wat spanning op die hun proef iets beïnvloedde. Inclusive is nog echt een ruwe diamant die tijd nodig heeft om zich te laten polijsten, maar het natuurlijke talent is overduidelijk aanwezig. Franka had met Inverness een te gehaaste stap waardoor de totaalscore erg kelderde. Bij de bespreking van de punten liet Inverness zien wel degelijk heel goed te kunnen stappen en de jury verzekerde Franka als ze dit in de proef laten zien het cijfer zeker meer omhoog gaat.

De tweede competitie vindt plaats op 12 december in Ermelo.