Van Olst Sales doneert opbrengst eerste veilingitem aan Brooke Hospital

Ieder jaar wordt door van de Van Olst Sales een goed doel geselecteerd. Ook dit jaar is er weer een onwijs mooi doel gekozen. De donatie van dit jaar zal geschonken worden aan het Brooke Hospital, omdat helaas niet alle paarden de luxe hebben op een goed leven.

Eerste veilingitem
Voordat de ruim 30 gereden dressuurpaarden geveild gaan worden zal een dekking van Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro) als openingsbod dienen. De FEI wereldkampioen zevenjarigen timmert sportief gezien hard aan de weg en ook zijn nakomelingen presteren geweldig. De gehele opbrengst van dit eerste veilingitem zal worden gedoneerd aan Brooke Hospital.

Brooke Hospital
In meerdere landen waaronder Egypte en India worden paarden, ezels en muildieren gebruikt als werkobject voor de allerarmsten. De omstandigheden zijn door gebrek aan kennis en armoede extreem slecht. Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland brengt deze situaties aan het licht in Nederland. Door middel van voorlichting bij de lokale bewoners en gratis medische hulp van lokale dierenartsen probeert de stichting het welzijn van de dieren te verbeteren. Al ruim 160.000 dieren zijn geholpen, echter is dit pas een klein deel. Om dit werk te blijven voortzetten zijn donateurs meer dan welkom.

 

Aanstaande vrijdag is er nog een presentatie om 15:00 uur. Later op de dag, om 19:30 uur, zal de veiling aanvangen.