Drie topverervers op 1 station

Naast onze aanstormende jonge talenten lieten de drie topverervers van ons station zich op Eerste Paasdag met veel elan zien. Alle 3 imponeerden ze op hun eigen manier. De preferente Negro (v.Ferro) en de preferente Painted Black (v.Gribaldi) aan de hand. En de hengst die inmiddels een eigen hengstenlijn heeft opgezet; Lord Leatherdale (v. Lord Loxley) onder het zadel.


De keizer van ons station is de inmiddels 24-jarige preferente topvererver Negro (Ferro x Variant). Negro blijft opvallen met zijn nakomelingen. Afgelopen zomer waren er wederom weer veel dochters die hoog scoorden op de stamboekopnames van het KWPN. Negro gekruisd met bloedlijnen van nu blijft een modern sportpaard geven zonder aan kwaliteit te verliezen. Zijn zoon Kjento (mv.Jazz) is daar een prachtig voorbeeld van. Maar ook op het allerhoogste niveau blijven nieuwe nakomelingen van Negro zich melden; Nespresso (mv.Tenerife) Anne van Olst, Elegance (mv.Monaco) Beatrice Ferrer Salat en River Rise Nisa (mv.Amsterdam) met Charlotte Dujardin, de amazone die ongekend succesvol was met de legendarische Valegro (Negro x Gershwin). Ook als “vader van de moeder ” geeft Negro zijn kwaliteiten door. Een dochter van Negro staat bijna garant voor fokkerij-succes. Opvallend uit dochters van Negro zijn o.a. Wereldkampioen Glamourdale (v.Lord Leatherdale), Grand Prix-talent Everdale (v.Lord Leatherdale), Pavo Cup-winnaar Jameson RS2 (v. Blue Horse Zack), Grand Prix-winnaar Eddieni (v.Johnson) en goedgekeurde hengst Jayson (v.Johnson) die in de race zit voor een WK-ticket naar Ermelo.

De Olympische deelnemer Painted Black is eveneens preferent. Deze 22-jarige zoon van de tophengst Gribaldi uit een moeder van Ferro liet 2 zeer moderne veulens zien. Het bewijs dat ook Painted Black nog steeds goed meedoet in de hedendaagse moderne dressuurfokkerij. Painted Black showde zich zondag super fit en liet aan de hand zijn imponerende drafmechanisme zien. Hij heeft een indrukwekkende dressuur carrière gehad en in de fokkerij is hij inmiddels aan een tweede jeugd begonnen. Op het allerhoogste niveau breken er steeds meer van zijn kinderen door. Recent zijn dat; Charming Lady (mv.Krack C), Don Bravour (mv.Chronos), Black Pearl (mv. Negro) en Zenith (mv.Krack C).

De inmiddels 16-jarige Lord Leatherdale heeft zich bewezen op Grand Prix-niveau. De hengst met zijn “vernieuwende en vrije” bloedopbouw heeft een eigen hengstenlijn opgezet. Een bijzondere prestatie die voor maar weinig dekhengsten is weggelegd. Vooral op ons station in combinatie met Negro-merries past hij fantastisch. De combinatie van Lord Leatherdale x Negro wordt inmiddels als “klassiek” bestempeld. Chippendale is de eerste zoon uit deze combinatie. Inmiddels zijn van hem 3 zonen goedgekeurd; Giovanni (mv. Scandic), Crosby (mv. Flemmingh) en Imagine (mv.Jazz). Ook Everdale heeft bij het KWPN inmiddels 3 goedgekeurde zonen; Inclusive (mv. Uptown), Inverness (mv. Johnson) en Inspire (mv. Don Romantic). Van Glamourdale is inmiddels zijn zoon Lance V.O.D.(mv.Davino) goedgekeurd in Denemarken en Lennon (mv. Jazz) aangewezen bij het KWPN.