Everdale debuteert en wint de Grand Prix

Op zondag 28 april stond het Grand Prix debuut van onze tophengst Everdale gepland net als van het aanstormend talent Nespresso. In Nispen liet Everdale zien alle kwaliteiten te hebben om een heel goed Grand Prix paard te worden net als Nespresso die ook direct zijn rubriek winnend wist af te sluiten.

De combinatie scoorde 70,38 en wonnen daarmee direct de rubriek. “Ik ben zo blij met hoe hij liep”, aldus een enthousiaste Charlotte Fry, die Everdale eerder ook al succesvol startte bij de U25. “Hij was wel een beetje fris. Dit was zijn eerste buitenwedstrijd en de laatste tijd heeft hij een aantal hengstenshows gelopen met flinke muziek. In de uitgestrekte draf werd hij dan ook een beetje té enthousiast, maar verder ging het heel goed. Hij heeft geen zwakke punten en loopt met zoveel gemak door de proef. Oefeningen waarvan ik denk dat het nog wel pittig is, zoals de zig-zag in galop, daar loopt hij zonder problemen doorheen. We scoorden over de hele linie goed en voor de piaffe kregen we zelfs 8,5-en.”

De Inter II werd gewonnen door de eveneens debuterende Nespresso (Negro x Tenerife) met Anne van Olst. Deze geweldenaar liep zijn allereerste wedstrijd ooit. Hij toont met heel veel gemak alle zware oefeningen en scoorde 67,35%.

 

Everdale: Lord Leatherdale x Negro x El Corona-Fokker; P. Kluytmans, Tilburg

Nespresso: Negro x Tenerife x Flemmingh-Fokker; R. van Erp, Oss

 

Foto: Everdale en Charlotte Fry