Wereldkampioen Glamourdale naar droomscore bij Inter I-debuut

Nadat Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro) onder Charlotte Fry vorig jaar goud veroverde op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo, verscheen de KWPN-hengst niet meer in de ring. Afgelopen winter stonden er meerdere hengsten shows op zijn agenda, maar op de Subtopwedstrijd vandaag in Delft maakte het kampioensduo een fantastische rentree in de ring en tegelijk het debuut in de Intermédiaire I. Dat werd afgesloten met de topscore van 76,25% en een dikke overwinning in het gecombineerde klassement Lichte Tour.

“Het was een lange tijd geleden voor Glamourdale maar hij was vandaag écht goed. Really amazing!”, jubelt Charlotte Fry, de Britse stalmazone van Gertjan en Anne van Olst. Het duo toonde een foutloze proef maar de hengst was af en toe net niet helemaal alert op zijn amazone. “Naast de ring liepen pony’s in de wei en dat is voor een hengst een beetje moeilijk. Daardoor verloor hij een aantal keer zijn concentratie maar dat kan ik hem niet kwalijk nemen”, legt Fry uit. “Als er de volgende keer geen pony’s staan, gaat het vast beter.” Er verschenen vier negens op het protocol: voor het drafappuyement, de uitgestrekte galop, het binnen komen en de serie om de drie. “Daarnaast hadden we veel achten en positief jurycommentaar. Ik ben heel blij om met Glamourdale weer terug in de ring te zijn en hij beleeft er zelf ook heel plezier aan.”

Van Olst-top 3

Ook de in de rest van de top drie ging Stal Van Olst er met met prijzen vandoor. Van Olst-amazone Franka Loos behaalde twee scores boven de 70 procent: met de negenjarige hengst Furst Romantico (Furst Romancier x Sir Donnerhall), die op de laatste editie van de Van Olst Sales in Tsjechische handen kwam, noteerde ze 71,25% in de Intermédiaire I. In de Prix St. Georges stuurde Loos de in Hannover gefokte KWPN-hengst George Clooney (De Niro x Wolkentanz) naar 71,03% en daarmee de derde plek in dit gecombineerde klassement.

In de gecombineerde Zware Tour noteerde Franka Loos met de KWPN-hengst Diego (Negro x Don Gregory) 70,29% in hun Intermédiaire  II debuut. De Grand Prix van Charlotte Fry en Dark Legend (Zucchero x Tango) was goed voor de derde score van 69,78%.

Bron:Horses.nl