Everdale & Charlotte Fry eindigen op een geweldige 3e plaats tijdens WB GP Olympia Londen.

Maandag stond op het prestigieuze concours Olympia in Londen de Grand Prix voor de wereldbeker op het programma.

Toen Charlotte Fry en Everdale  ( v. Lord Leatherdale x Negro x El Corona) als zevende starter binnen reden, stond de “ leading score “ op 72.395 % . De super getalenteerde Everdale speelde met de moeilijke oefeningen. Al na enkele onderdelen wist Charlotte de leiding over te nemen met een uiteindelijke score van 75.368 % wat goed was voor een geweldige 3e plaats, met een enorm klein verschil met nummer twee,  Carl Hester met Hawtins Delicato 75.789 %  .  De uiteindelijke winnaar was Charlotte Dujardin met Mount St John Freestyle.

Het publiek was razend enthousiast en het applaus barstte dan ook los nadat de 23-jarige Fry had afgegroet. “ Ik sta nog te trillen, maar het was geweldig hier. Het is ‘ pretty cool’, nee het was echt fantastisch. Ik kan haast niet geloven dat ik naast Carl en Charlotte zit tijdens de press conferentie. Dit is onze beste proef en beste score tot nu toe”,  liet Charlotte die voor het eerst in Olympia reed weten.

 

De wereldbeker Kur op muziek zal vanavond ( 17-12-2019 ) om 19.25 Engelse tijd, 20.25 Nederlandse tijd , live te volgen zijn via BBC Sport.

Afbeelding : Everdale- Charlotte Fry

Everdale : v. Lord Leatherdale x Negro x El Corona, Fokker : Dhr. P. Kluytmans – Tilburg