NAF Dressuur Talent Berlicum

De 5 jarige ruin Kenndale v. Everdale blijft goed presteren onder het zadel van Nora van Houtem-Vos. De door Wim van Driel uit Loosbroek gefokte zwarte won gisteren op overtuigende wijze het NAF Dressuur Talent Berlicum. Na vorige maand al knap derde geworden te zijn tijdens de finale van de Subli Cup tijdens Jumping Amsterdam wisten ze deze competitie voor de tweede keer te winnen. Mara De Vries en Alex van Silfhout konden maar liefst 91 punten kwijt aan Kenndale. Gastruiter Dinja van Liere gaf de hoogste punten die er te geven zijn: de ultieme 100 punten!

“Na de derde keer onder het zadel ben ik hem zelf gaan rijden en hij heeft nooit een pas verkeerd gezet. Zijn karakter en zijn werkwilligheid maken hem uniek. Elke dag wil hij er weer voor mij zijn en het is een heel sympathiek paard om mee te werken. Je hoeft maar één keer iets te proberen, dan snapt hij het en doet hij het. Daarbij vindt hij het werk altijd leuk, is hij heel braaf en heeft hij drie geweldige gangen; wat wil je nog meer? Er zit nog heel veel potentie in Kenndale en hij pakt het werk heel makkelijk op, hem verkoop ik niet.” Aldus Nora.

Derde werd met 82 en 80 punten eveneens een zoon van Everdale: Kings-Dream WH (mv.Gribaldi). Dit talent heeft tevens een halfbroer die Grand Prix loopt. De zwarte ruin won vorig jaar ook al een wedstrijd voor jonge dressuurpaarden. Kings-Dream WH verscheen vanochtend als eerste in de baan onder het zadel van Brecht D’Hoore. Hij en Dominique D’Hoore rijden meerdere paarden voor de eigenaren van Kings-Dream WH uit Zuid-Korea.

De Everdale-zoon Kazan A liep onder Aniek de Laat naar 81 punten. De moeder van deze Kazan A is een volle zus van het Grand Prix-paard Kingsley Vinzar.

Vandaag, zondag, vervolgt het programma met de vierjarigen.

 

Bron: Hoefslag