Geslaagde 2e editie Van Olst Sales Online veulen veiling

Zojuist viel de laatste ‘virtuele’ hamer van de tweede Van Olst Sales Online veulen editie. Wederom waren er vele biedingen uit het buitenland waaronder Canada, de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Belgie, Frankrijk, Zweden en Zwitserland.

Het duurste veulen van deze editie is de Glamourdale zoon Promes en vertrekt voor het mooie bedrag van € 29.000,- naar de USA.

De op één na duurste was Pearl B, een goed ontwikkeld merrieveulen van Jayson die ook naar de Verenigde Staten gaat. Ze werd gevolgd door nog een merrie en wel Periona K v. Kjento. Deze knappe donkere dame werd afgeslagen voor € 14000,- en zal haar carriere voortzetten in Engeland. Pippendale is verkocht voor € 12500,- en zal ook naar Amerika vertrekken. Hij gaat naar een klant die in de eerste veiling ook Peter Pan KPD kocht.

De overige veulens zijn verkocht naar Nederland, Belgie, Engeland, Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland en Duitsland.

In totaal werden er deze twee veilingen 27 veulens verkocht voor een totaalbedrag van € 335.250,- wat gemiddeld per veulen uitkomt op € 12.416,-

De volgende Van Olst Sales Online veiling zal begin september plaatsvinden en zal bestaan uit een groep van 3 jarige voorlopig keur merrie’s.