Negro hengst

Topscore IBOP Berlicum voor Negro dochter Linskymorijke

Ondanks alle Corona maatregelen vond er in Berlicum afgelopen week toch nog een IBOP plaats. Door deze maatregelen en het hoge aantal deelnemers werd de IBOP verdeeld over twee dagen. Op de eerste dag was de uitschieter Linskymorijke (Negro x Krack C), die uitkwam op 84,5 punten. Linskymorijke (uit Evymorijke elite IBOP-dres sport-dres d-oc van Krack C) is gefokt en in eigendom van de familie Schellekens uit Schijndel.

Onder Marielle Spierings liep Linskymorijke met negens voor draf, galop, houding & balans en rijd- & bewerkbaarheid naar een fraai puntentotaal van 84,5. “Deze Negro-dochter is een hele mooie merrie, die we aansluitend met 85 punten hebben kunnen opnemen in het stamboek en ster verklaren. Ze is bergop gebouw, staat goed in het rechthoeksmodel en heeft veel front. Ze draaft met heel veel souplesse, techniek en zelfhouding. Daarbij kan ze gemakkelijk verruimen en verkorten, waarbij ze telkens mooi op het achterbeen blijft. In galop heeft ze veel balans, blijft ze mooi bergopwaarts en kan ze ook al gemakkelijk schakelen. Het is zonder meer een heel apart paard!” vertelde inspecteur Toine Hoefs.

Ook de George Clooney-dochter Komma d’Or (uit Gynola M ster PROK van Rousseau, fokkers J. van Stokkom uit Made en B.C. van der Hoorn uit Drimmelen) van Henk Rootveld slaagde met 80 punten. Voor haar rijd- en bewerkbaarheid ontving deze stermerrie een 8,5. “Komma d’Or liet zich goed bewerken en stapt met goede tact, ruimte en souplesse. In draf valt haar goede houding op en heeft ze veel schoudervrijheid en souplesse. In galop heeft ze een goede balans.

Bron: Horses

Foto: Negro