Stamboekkeuring Den Hout

Gisteren vond er bij Van Olst Horses in Den Hout een stamboekkeuring plaats waarbij 13 paarden werden gepresenteerd waarvan er uiteindelijk 10 ster geworden zijn. Onder deze paarden ook nakomelingen van de hengst Inclusive (v. Everdale x Uptown, fokker fam Enting uit Grolloo). Aangezien veel van deze nakomelingen uit moeders komen met te weinig predicaten en of sport in de moederlijn was het de investering niet waard om hen voor te bereiden voor de hengstenkeuring. Zes van deze ruinen werden voorgesteld waarbij er 5 ster verklaard werden, waarbij het paard wat geen ster werd wel 80 punten voor de beweging wist te behalen. Aangezien een ster ‘verklaring’ gelijk staat aan een doorverwijzing naar de tweede bezichtiging zouden er 5 paarden in de tweede bezichtiging verschijnen.