Aanlegtest K-jaargang levert Kjento ultieme 10 op.

Ermelo – Zaterdag 6 Februari werd er in Ermelo de aanlegtest , powered by Anemone Horse Trucks verreden.  Van de paarden , geboren 2015 ging toptalent Kjento met de hoogste punten naar huis, hij kreeg een 10 voor zijn draf en scoorde in totaal 90 punten.

De rubriek met de K-jaargang was een interessante rubriek die de fokkers en paardenliefhebbers veel informatie oplevert over de progressie van deze hengsten. Deze paarden werden niet geplaatst, maar werden wel voorzien van deskundig commentaar door Joyce van Rooijen- Heutink en kregen punten voor hun verrichting. Kjento (Negro uit Zoriana elite pref prest ibop-dr PROK van Jazz, fokker Ad van Os uit Sprang-Capelle) van Van Olst Horses uit Den Hout scoorde onder Charlotte Fry de hoogste punten.

‘Grand Prix ‘
Kjento behaalde 90 punten, met onder meer een 10 voor de draf en een 9.5 voor de totale indruk.  Jurywoordvoerder Joyce van Rooijen nam het begrip ‘Grand Prix’ meerdere keren in de mond en was lyrisch over het talent van de zwarte hengst.

Kjento maakte met zijn draf en galop maar weer eens zoveel indruk dat er wel een 10 en een 9.5 op het bord moesten verschijnen. “

 

De aanlegtest terug kijken kan via de volgende link :

  1. Kjento en 121. Kayne / KWPN.tv

 

Kjento ( v. Negro x Jazz x Juventus ), Fokker : A. van Os, Sprang – Capelle.