NRPS Hengstenkeuring 2021

Afgelopen donderdag en vrijdag vond in Ermelo de hengstenkeuring plaats van het NRPS. Uiteraard was Van Olst Horses hier aanwezig om enkele hengsten voor te stellen.

Bij de springpaarden was er een aanwijzing voor Arthur T Z, de ruig springende zoon van Andiamo uit een merrie van Q. Breitling LS. Deze hengst is gefokt door en in mede eigendom met Stoeterij Tommelberg uit het Belgische Loenhout.

Op vrijdag werden er maar liefst 4 hengsten aangewezen:

  • Nadal, Especial x Negro. Especial is een aparte Everdale zoon die op dit moment 7 jaar is en ZZ-licht geklasseerd. Nadal is gefokt door Van Olst Horses uit de Ster merrie Fresia die ook de moeder is van de bij het NRPS gekeurde Irvin v. Inspire en Evegro v. Everdale.
  • No Mercy AVO, Just Wimphof x Jazz, is gefokt door Jan en Ans van Oort uit Volkel uit de stam van de bekende hengst Ferdinand. Deze zwarte blikvanger valt direct op met zijn fraaie model.
  • Nacho, Negro x Krack C, is gefokt door S. Maakenschijn uit Chaam en is een zeer opvallende jonge hengst. De vergelijking met Everdale is al snel gemaakt en ook in beweging lijkt deze jonge hengst alle potentie te hebben om een top dressuurpaard te worden.
  • Nino d’Ór, Painted Black x Chippendale, is gefokt en in eigendom van Berry van der Hoorn uit Made. Deze bruine zoon van Painted Black, die ook dit jaar via diepvriessperma beschikbaar is op ons station, kon de jury rondom overtuigen en kreeg vlot een aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek.

Foto: Nacho, v. Negro x Krack C