Kjento veulen reservekampioen CK Noord Brabant

Op de zeer drukke Centrale Keuring van Noord Brabant werd oa een veulenkeuring georganiseerd. Bij de hengstveulens werd de Kjento-zoon Ravian tweede (uit de NMK-kampioene Terlia keur IBOP-dres pref van Krack C, fokker I.P.S. Horse Group uit Elshout). Afgelopen februari overleed de moeder van dit via embryotransplantatie gefokte veulen. “Deze zoon van Terlia is begin juni geboren en heeft heel veel uitstraling. Hij heeft een mooie voorhand en goede bespiering. Hij kan goed stappen, heeft een extra galop en toonde in de eerste ronde veel techniek en bergopwaartse tendens in draf.” Ravian is uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring.

Hierna volgden de merrieveulens. Vierde werd Ruby Rouge Bek (Glamourdale uit Moulin Rouge elite IBOP-dres D-OC van Bojengel, fokker Stal de Bekelaar uit Kessel) van mede-fokker R.H.J. Janssen uit Angeren. “Ook dit rassige veulen heeft een mooie voorhand, goede schoft- en schouderpartij en hard fundament. Ze beweegt met goede tact en veel souplesse.” Ruby Rouge Bek is uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring.

Als vijfde eindigde Rhysa Royal (Glamourdale uit Fay Royal elite IBOP-dres sport-dres D-OC van Wynton) van fokker I.J.M.M. Vissers uit Heukelom.