Engelse kampioenschappen

Olympisch amazone Charlotte Dujardin wint drie dagen na haar terugkeer van het Europees Kampioenschap in Hagen de Britse Kampioenschappen in de Lichte Tour. Dit deed ze met de achtjarige Imhotep (v. Everdale).

De ruin is in het bezit van Coral Ingham en Carl Hester. Charlotte nam de teugels van de ruin over in de zomer van 2020. In mei dit jaar kwamen ze voor het eerst uit op Lichte Tour-niveau. In juli werd de combinatie gekroond tot Advanced Medium Winter Champions. Daarna zijn ze nog maar één keer op wedstrijd geweest, tot ze nu dus meededen aan de Britse Kampioenschappen.

Onervaren

“Ik ben erg blij met hem”, vertelt Charlotte aan Horse & Hound. “Hij heeft nog niet veel gezien, maar hij doet het zo goed in de ring. Hij heeft hier niet eens de baan verkend van tevoren.” Voordat Charlotte Imhotep onder het zadel kreeg, reed Sadie Smith hem. In de tijd dat zij weg was naar Tokio en de Europese Kampioenschappen, reed deze amazone de ruin ook. “Daardoor bleef hij in de tussentijd fit. Na de Europese Kampioenschappen hadden we maar drie dagen om hem voor te bereiden. Het was echt een wervelwind.”

Veerkrachtigste paard ooit

De amazone kijkt uit naar de toekomst van de ruin. Daarbij maakt het niet uit of zij hem blijft rijden, of dat Carl Hester zelf de teugels overneemt. “Hij pakt het allemaal goed aan en is fantastisch om te rijden. ‘Pete’ is het meest veerkrachtige paard dat ik ooit heb gereden. Het voelt echt alsof hij vering in zijn benen heeft. Het Grand Prix-werk zit er al op, dus ik heb er veel zin in om hem volgend jaar in de Zware Tour uit te brengen.”

Bron: dehoefslag.nl