Terugblik op een fantastisch concours seizoen!

Afgelopen week sloten we op het CHIO Aachen een fantastisch seizoen af. De wedstrijdpaarden krijgen nu een welverdiende periode van rust. Tijd om terug te blikken op de geweldige resultaten van de afgelopen tijd.

Het seizoen begon eind april op CDI Hagen. Lottie kwam hier aan start met Everdale en Glamourdale. Voor Glamourdale was dit zijn Internationale debuut! Beide paarden liepen super proeven, en dat na een lange wedstrijdpauze door het coronavirus. Voor Glamourdale was er 76.40% en een vijfde plaats in de Grand Prix Special. Everdale liep naar een mega score en nieuw PR van 81.77% in de kür op muziek.

Vervolgens gingen Inclusive, Everdale en Dark Legend begin mei mee naar CDI Exloo. Ook voor deze paarden was het lang geleden dat ze mee waren geweest op concours. Inclusive liep naar een prachtige score van 73.33% en een tweede plaats. Met Dark Legend wist Lottie de kür op muziek te winnen met een nieuw PR van 81.56%. Everdale won de Special met 77%!

Ondertussen waren de kwalificaties voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden in volle gang. Lottie reed de kwalificaties met de goedgekeurde dekhengst Kjento. Hij liep keer op keer super fijne proeven en kreeg lovend commentaar van de jury’s.

In mei ging Glamourdale mee naar Grote Brogel. Op pas zijn tweede Internationale Grand Prix wedstrijd loopt deze geweldenaar naar twee fantastische overwinningen. 76.76% in de Grand Prix, en 83.24% voor zijn allereerste kür op muziek.

Eind mei stond CDI Compiègne op het programma. Dit keer met Everdale, Don Joe en Dark Legend. In de Intermediaire I liep Don Joe naar de winst, met een topscore van 73.71%! Charlotte en Everdale wonnen de 3* Grand Prix met 76.67%. Dark Legend liep naar een derde plaats met 76.10% in de Grand Prix Special.

In juni was er tijd om thuis rustig door te trainen. Op 1 juli kwam vervolgens het fantastische nieuws dat Lottie en Everdale geselecteerd waren voor de Olympische Spelen in Tokyo! Samen met Carl Hester, Charlotte Dujardin en Gareth Hughes mochten ze Groot-Brittannië gaan vertegenwoordigen.

Na een quarantaine periode in Aachen met Everdale en Dark Legend, arriveerde Everdale samen met zijn groom Steven Caley op 15 juli veilig in Japan. 21 juli kwam ook nog eens het nieuws dat Kjento en Charlotte geselecteerd waren voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden!

Op 24 juli maakten Lottie en Everdale een fantastisch olympisch debuut. 77.096% en een eerste plaats in hun groep. Hiermee wisten ze zich direct te kwalificeren voor de kür op muziek. Op 27 juli stond de Grand Prix Special op het programma, deze telde als landenwedstrijd. Hierin wisten Charlotte Fry en Everdale samen met teamgenoten Carl Hester en Charlotte Dujardin beslag te leggen op de derde plek. Team brons! Een fantastische prestatie. Op 28 juli was het tijd voor het laatste onderdeel: de kür op muziek. Een prachtige afsluiting van de Olympische spelen: 80.61% voor Lottie en Everdale!

Veel tijd om bij te komen van de Spelen was er niet, want in augustus stond het WK Jonge Dressuurpaarden op de planning met Kjento. De hengst was in topvorm en Lottie reed super strakke proeven. Dit resulteerde in een geweldige overwinning! Kjento Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden 2021 met een ongelofelijke score van 96% en vier keer de ultieme 10!!!

Direct na het WK ging Lottie door naar het EK in Hagen, samen met Everdale. De combinatie scoorde maar liefst drie PR’s en sloot de week af met een mega score van 84.72% en een vijfde plaats in een super sterk deelnemersveld. In de landenwedstrijd was er ZILVER voor team Groot-Britannië!

En dan de afsluiting van dit drukke maar uiterst succesvolle seizoen voor Van Olst Horses: CHIO Aachen met Glamourdale en Dark Legend. Glamourdale scoorde 73.04% in de Grand Prix en werd tweede met 77.17% in de Grand Prix Special. Door de drukke weken voorafgaand aan Aachen was de voorbereiding voor Glamourdale niet optimaal, maar hij liet wederom zien over veel kwaliteit te beschikken. Dark Legend deed zijn uiterste best en werd tweede in de Grand Prix met 76.71% en derde in de kür op muziek met 83.67%.

Wat een seizoen, we genieten na van alle successen. We willen al onze trouwe volgers en sponsoren bedanken voor hun support!