Jessica Leijser: “Ik heb nog nooit zo’n goed paard gehad”

Jessica Leijser is na een jaar afwezigheid in de subtop weer terug. Ze reed haar zelf opgeleide Kashmir (v. Glamourdale) naar een derde plaats en 67,143% in het ZZ-Zwaar. De combinatie kwam aan de start tijdens Geldrop Hippique in Heeze.

Belofte voor de toekomst

De amazone was weer toe aan een nieuwe uitdaging en de zwarte Kashmir was er klaar voor. “Mijn andere paard was verkocht en ik vond het wel een beetje saai zo. Landelijke wedstrijden heb ik de laatste jaren niet veel meer gereden. Ik wil eigenlijk toch weer terug naar de subtop, de zesjarige was er klaar voor en ik dacht ‘we gaan er maar voor!’ Ondanks nog wat spanning en wat foutjes konden we al met deze score beginnen. Dat beloof wat voor de toekomst”, vertelt Jessica.

Zelf gefokt en opgeleid

“De uitgestrekte gangen in zowel draf als galop en de wisselseries waren de hoogtepunten van de proef. De drafappuyementen leverde ook goede punten op”, vertelt ze. De zwarte Kashmir heeft ze zelf gefokt en opgeleid. “Ik heb nog nooit zo’n goed paard gehad als dit paard. Hij is nog hartstikke jong maar hij heeft zoveel aanleg voor het hogere werk. Hij speelt met de oefeningen en het gaat hem gemakkelijk af. Nu dacht ik, ik ga het nu lekker ZZ-Zwaar rijden om ervaring op te doen. Volgend jaar maken we de overstap naar de Lichte Tour en wil ik hem ook internationaal meenemen.”

Natuurtalent

“Kashmir is een echt natuurtalent. Ik krijg regelmatig vragen naar dat paard dus of ik hem nog een jaar op stal heb is de vraag. Maar tot die tijd geniet ik enorm van hem. Mijn andere paarden zijn nog jong dus voordat ik dan weer in de subtop rij duurt weer een paar jaar”, vertelt ze. “De juryleden waren ook heel erg enthousiast. Er komt echt wel iets binnen en ze vonden hem ook een heel goed paard. De spanning moet er nog af en de foutjes eruit en dan is het zeker een paard die 75% kan lopen. Maar het moet eerst nog maar gebeuren. Nu is het een kwestie van kilometers maken en ervaring op doen.”

Bron: Hoefslag

Foto: Glamourdale