Everdale nafok scoort in USA

De nakomelingen van Everdale beginnen meer en meer op te vallen in de hogere klassen van de dressuursport. Zijn eerste jaargang is nu 8 jaar oud en in Europa zagen we al mooie scores en overwinningen van deze paarden. Maar ook in Amerika beginnen de eerste kinderen van Everdale goede resultaten te halen in Lichte Tour rubrieken.
Op het concours in Lexington bijvoorbeeld wist Inxs van de Wolfshoeve mv. Rousseau gefokt door Annemieke van der Horst met een score van 72,059% beslag te leggen op de eerste plaats. Hij werd gereden door Ali Potasky in de Inter I rubriek. Bijzonder is dat dezelfde amazone ook beslag wist te leggen op de tweede plaats en nu met het paard Irintha die tevens afstamt van Everdale! Irintha is gefokt door Rene van Erp uit de keur preferente prestatie merrie Zwyrintha v. Tenerife VDL die ook de moeder is van de NRPS goedgekeurde hengst Nespresso v. Negro.

Foto: Everdale