Team GB helpt KWPN naar koppositie in WBFSH rankings

Het KWPN is in de discipline dressuur bovenaan geëindigd in de WBFSH-stamboekenranking. De WBFSH-rankings worden berekend over de periode 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2021, op alle internationale FEI-wedstrijden kunnen paarden punten verdienen. Ze worden op succesvolgorde geplaatst en de resultaten van de beste zes paarden worden meegenomen in de WBFSH-stamboekenranking.

De zes beste KWPN-dressuurpaarden van het afgelopen jaar staan allemaal in de top 20 waarbij de paarden van het Engelse team de beste 3 KWPNers zijn.

Gio neemt de derde plaats in op de ranking. Na een bronzen medaille in de kür in Tokio behaalde Gio (Apache uit Zenzi elite prest IBOP-dres D-OC van Tango, fokkers H.J. de Jong uit Gorichem en Ad Valk uit Gorichem) tevens een bronzen medaille op het EK in Hagen.

De KWPN-hengst Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska K elite EPTM-dres PROK van Negro, fokker P. Kluijtmans uit Tilburg) staat op de zesde plaats. Everdale en de 25-jarige Charlotte Fry verdienden hun notering mede door de geweldige prestaties tijdens de Olympische Spelen in Tokio (bronzen teammedaille GB) en de Europese Kampioenschappen in Hagen.

En Vogue (Jazz uit Nicarla elite sport-dres PROK van Contango, fokker A. van de Goor) staat op de tiende plaats.

De Son De Niro-dochter Zaire-E (uit Tara elite pref prest PROK van Jazz), gefokt door Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde, staat gedeeld elfde samen met Steffen Peters’ Suppenkasper (Spielberg uit Upanoeska keur prest van Krack C, fokker F. van de Poel). Ook de op de veertiende plaats geëindigde Buriel K.H. (Osmium uit Ronja K.H. ster pref prest van Krack C, fokker P. Bakker uit Oterleek) leverde zijn bijdrage aan de koppositie van de KWPN-fokkers.

Bron: KWPN