Raymond Brooks Memorial Award voor Charlotte Fry

De Raymond Brooks Memorial award is een award die wordt uitgereikt aan de Engelse ruiter of amazone van 25 jaar of jonger die in het springen, dressuur of eventing de meeste potentie voor de toekomst laat zien.

In 2021 is deze prestigieuze award tijdens de London Horse Show uitgereikt aan de 25 jarige Charlotte Fry. Enkele hoogtepunten uit haar carrière zijn het winnen van Europees goud in de U25, het wereldkampioenschap met Glamourdale in 2018, deelname Olympische Spelen en teambrons in Tokyo 2021, deelname EK Hagen 2021 en teamzilver, individueel 5e EK Hagen 2021 en het wereldkampioenschap met Kjento in 2021.

Raymond Brooks-Ward, geboren in 1930, begon in 1956 met het verslaan van diverse paardensport evenementen in Engeland. Daarnaast is hij zich bezig gaan houden met het organiseren van concoursen waaronder het bekende kerstconcours in London Olympia.

Naast zijn werk als commentator voor de televisie en organisator van concoursen was Raymond Brooks-Ward zeer actief in het binnenhalen van grote sponsoren voor de paardensport. In zijn vrije tijd was hij een populaire ‘Master of Foxhounds’ in Hertfordshire.

In 1992 overleed hij aan een bijzondere vorm van Hepatites. Om zijn inzet voor de Britse paardensport te blijven gedenken werd in datzelfde jaar een Award uitgereikt aan de beste Britse ruiter of amazone die veel potentie heeft laten zien voor de toekomst. Sinds 1992 hebben oa Pippa Funnel, Zara Philips, Laura Bechtolsheimer, Jessica Mendoza, Charlotte Dujardin, Ben Maher en Scott Brash deze award gewonnen.