Charlotte Fry scoort op subtop Den Dungen: “Heel veel kwaliteit”

In de gecombineerde Prix St. Georges en Intermediaire I rubriek in Den Dungen, wist Charlotte Fry woensdag twee prijzen mee naar huis te nemen. Met Especial (v. Everdale) behaalde ze de tweede prijs en met Jackson (v. Everdale) nam ze de vijfde prijs mee naar huis. De rubriek werd op naam geschreven door Chantal Nijpjes en haar paard Golden Girl (v. Uphill) met 71,47%. Derde werd Jessica Leijser die 69,93% bij elkaar reed met Kashmir (v. Glamourdale). Tom Verhoeven en Honey D’Or (v. Chippendale) werden vierde met 69,71%.

Opvallende draftour

De tweede prijs was voor Charlotte’s Intermediaire I proef, welke werd beloond met 70,29% “Especial had een hele goede proef. De gehele draftour was echt een hoogtepunt, die liep hij heel fijn door. Aan het begin van de galoptour werd hij een klein beetje heet, maar dat kon ik gelukkig weer afvloeien waarna hij hele mooie pirouettes draaide.” vertelt de amazone.

Groen

Charlotte’s Prix St. Georges proef was goed voor 68,28%. “Jackson is nog redelijk groen en onervaren. Het was voor hem zelfs zijn allereerste wedstrijd ooit, dus hij vond het allemaal nog wat spannend. Het is een mega getalenteerd paard en er zaten echt al mooie stukken in de proef.”

Grand Prix-kwaliteit

“Het zijn beide nakomelingen van Everdale en ik ben echt gek op zijn fokproducten. Ze hebben een fantastische mentaliteit en de kwaliteit om Grand Prix-paarden te worden. Met Jackson start ik aankomende zaterdag nog een keer in Nieuw en sint Joosland. Hij heeft nog heel weinig gezien, dus is het nu van belang om veel ervaring op te doen. Especial wil ik aankomend seizoen een paar keer meenemen op internationale wedstrijden in de Lichte Tour.”

Bron: Hoefslag

foto: Especial (DigiShots)